pátek 16. prosince 2016

Správný postoj je cesta k úspěchu a štěstí


"Skutečně objevitelská cesta netkví v tom, že objevíme nové krajiny, ale že se začneme nově dívat." PROUST

Představme si na chvíli, jaký by byl život bez omezení, které máme. Kdybychom se toho omezení zbavili, mohli bychom v životě udělat COKOLIV. Položme si otázku: "Jaká jsou to omezeni, která nám v tom braní?"


Nevím, jak vypadá tvůj seznam omezení, ale můžu ti zcela s jistotou říci, že největším omezením v lidském životě je špatný postoj.

Co je vlastně postoj?
Je to vnitřní pocit, který je vyjádřen našim chováním. Postoj je naučené myšlení. Postoj rozhoduje o úspěchu nebo selhání. Postoj určuje, jak se stavíme k životu.


Postoj je nakažlivý a inspiruje ostatní. Dlouho se lidi domnívali že nelze uběhnout míli pod 4 min dokut to běžec Roger Bannister neuběhl. Když ostatní běžci zjistili že je to možné, tak zanedlouho to uběhlo několik desítek běžců. Dnes každý lepší závodní běžec toto uběhne.

Existuje, ale jedna věc, která je nakažlivější než správný postoj, a to je ŠPATNÝ POSTOJ! Špatný postoj je největší omezení v lidském životě.

„Páchnoucí sýr namazaný na vousy páchne všude a pořád“

Dobrá zpráva je že si POSTOJ MŮŽEME ZVOLIT! Změnou postojů můžeme změnit svůj život.

Situaci nemůžeme vždy změnit, ale můžeme změnit způsob kterým se na ni díváme. Ne můžeme mít kontrolu nad tím co se nám stane, ale můžeme mít kontrolu nad tím, jak na to budeme reagovat.

Walt Emerson řekl: "To, co leží za námi a před námi, jsou jen drobnosti ve srovnání s tím, co leží uvnitř nás samotných."

Využijme potenciál, který v sobě máme. Je to jen otázka správné volby a dobrých návyků. V dalších příspěvcích bych se rád zamyslel nad tím JAK TO DĚLAT PRAKTICKY v každodenním životě.